Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 1 людина

Звіт керівника 2019/2020 р.

Дата: 24 червня 2020 о 15:08, Оновлено 24 червня 2020 о 15:15
181 перегляд

Звіт завідувача ДНЗ ясел-садка № 4 «Барвінок» Корнієнко Наталії Іванівни про свою діяльність перед колективом та громадськістю в 2019/2020 н. р.

Звітуючись про основні напрямки своєї діяльності за 2019/2020 навчальний рік свою діяльність завідувача ДНЗ я здійснювала у відповідності до Законів в України «Про освіту», «Про дошкільну освіту»,  «Положення про дошкільний навчальний заклад», Статуту ДНЗ, Закону України «Про звернення громадян», нормативно-інструктивних документів Міністерства освіти і науки України, місцевих органів управління освітою.

Загальна характеристика

Ківшоватський дошкільний навчальний заклад ясла-садок № 4 «Барвінок» був відкритий у 1963 році. В закладі функціонує 2 різновікові групи денного перебування. Заклад працює за 5 денним режимом роботи з 10 годинним перебуванням. Для занять дітей створені всі умови. Розвивальне середовище дитячого садка відповідає вимогам та організовано з урахуванням інтересів дітей та їх віковим особливостям: створені комфортні умови для розвитку вихованців в спільній та самостійній діяльності. Для занять дітей обладнано музично-спортивну залу. В ДНЗ є медичний кабінет.

Будівля та територія ДНЗ відповідає санітарним нормам утримання дитячих дошкільних закладів. Технічний стан будівлі задовільний. Територія ДНЗ має естетичний вигляд, достатньо озеленена, повністю огороджена. Кожна вікова група має свій майданчик з ігровим обладнанням та спортивними спорудами. Споруди на майданчику знаходяться в справному стані, безпечні. Прибирання майданчиків і всієї території ДНЗ здійснюється щоденно.

Мережа дошкільного навчального закладу

Дошкільний навчальний заклад розрахований на 100 місць. В цьому році дитячий контингент налічував – 57 дітей. Порівняно з минулим роком наповнюваність дітей в групах зменшилась. У наступному році кількість  дітей залишиться сталою. Облік вихованців ведеться відповідно до вимог.  Групи комплектуються у травні – серпні місяці згідно поданих заяв від батьків. Діти переводяться з групи в групу на початок навчального року, при цьому враховуються індивідуальні особливості психічного та фізичного розвитку малюків, бажання батьків. Дошкільний заклад відвідують діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, які за відповідними довідками потребують соціального захисту, звільнені від батьківської плати за харчування.

Проводиться облік дітей з села та дітей п’ятирічного віку. Завдяки роботі педагогічного колективу охоплено дошкільною освітою дітей  п’ятирічного віку – 100%. Здійснюється педагогічний патронат із метою сприяння взаємодії ДНЗ та сім’ї.

Кадрове забезпечення

Дошкільний навчальний заклад укомплектований педагогічними кадрами, технічним та обслуговуючим персоналом відповідно до штатного розпису. Всього – 14 працівників. Освітній процес в закладі освіти забезпечують 5 педагогів:

Завідувач – середня спеціальна освіта

Вихователь – середня спеціальна освіта «Спеціаліст» 9 розряд

Вихователь – середня спеціальна освіта «Спеціаліст» 9 розряд

Вихователь – вища освіта «Спеціаліст першої категорія»

Керівник музичний – вища освіта «Спеціаліст вищої категорії», «вихователь – методист».

В ДНЗ працює сестра медична, середня спеціальна освіта, вища категорія.

Значна увага приділяється питанню фахового зростання педагогів. Розстановка педагогічних кадрів відбувається із врахуванням стажу та досвіду роботи. Помічники вихователів також мають педагогічну освіту. У дитячому садку створено оптимальні умови для постійного професійного росту педагогів з урахуванням індивідуальних можливостей кожного. Педагоги та сестра медична постійно згідно графіка підвищують свою професійну майстерність проходячи курси підвищення кваліфікації  та атестації на 5 років.

Методична робота з педагогічними кадрами

Освітній процес в дошкільному закладі протягом року здійснювався відповідно до програми «Українське дошкілля» (редакція 2017 р.), Базового компоненту дошкільної освіти, інших видів навчальних видань, рекомендованих Міністерством освіти і науки України, схваленими для використання у дошкільних навчальних закладах.

Методична робота ДНЗ спрямована на підвищення професійного рівня педагогів. Освітній процес педагоги організовували з урахуванням здібностей дітей, нахилів, інтересів, рівня їх інтелектуального, психологічного і фізичного розвитку. На базі ДНЗ проведено районне методичне об’єднання вихователів старших груп «Виховання в дошкільнят творчих здібностей засобами театральної та музичної діяльності», де атестуючі педагоги Химич В. О. та Кабашня О. А. на високому рівні провели театралізоване дійство «Коза – дереза». Також було  проведено огляд осередків на групах та в музичній залі.

В 2019/2020 році в ДНЗ проведено 4 педагогічні ради, семінар, спрямовані на організацію освітньої роботи, на активізацію комунікативно-мовленнєвої діяльності дошкільнят, на цілеспрямованість та системність національно-патріотичного виховання, роботу з батьками, на охорону життя і збереження здоров’я дітей.

В навчальному році проведено відкриті покази театралізованих вистав, музичних розваг, інтегрованих занять. Цікавими та змістовними були свята народознавчого змісту на яких діти творчо самореалізувалися, розвивали індивідуальні здібності. Керівник музичний Кабашня О. А. відвідувала обласні засідання майстер - класу.

Постійно працюю над удосконаленням внутрішнього контролю дотримуючись його основних принципів демократичності, систематичності. Вивчення стану освітнього процесу в ДНЗ планується у формі комплексних, тематичних перевірок, оперативного контролю, що забезпечує вивчення діяльності педагогів, злагодженість у роботі, а саме:

- стан підготовки закладу до нового навчального року;

- стан пожежної безпеки в ДНЗ;

- охорона життя і здоров’я дітей;

- комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільнят;

- відвідування дітьми ДНЗ;

- організація харчування дітей в ДНЗ;

- формування основ патріотичної свідомості засобами театралізованої діяльності;

- стан навчально-виховної роботи в старшій групі;

- стан документації педагогів, сестри медичної;

- дотримання здорового психологічного клімату в колективі;

- рівень професійних вмінь та навичок атестуючого педагога;

- попередження дитячого травматизму.

         Педагогічний колектив співпрацює в тісному контакті з родиною, з колективом школи. Проводилися спільні батьківські збори з питань співпраці ДНЗ і школи, виставки творчості.  Проводилася робота з питання наступності дітей закладу та ЗОШ. Вихователем Химич В. О. відстежувалася результативність навчання випускників закладу та адаптація до умов шкільного навчання. Були організовані екскурсії до школи, зустрічі вчителів з вихователями.

В ДНЗ проводиться інформаційна робота для батьків через інформаційні куточки, куточки здоров’я, батьківські збори, проводяться тематичні тижні. Організована робота з батьками по придбанню індивідуальних посібників для вихованців.

В садочку працювали гуртки з національно-патріотичного виховання «Моя країна - Україна», з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності «Малятко – здоров’ятко», з національно-патріотичного виховання «Україна – моя Батьківщина». Протягом навчального року педагоги ДНЗ були активними учасниками майстер – класів, засідань районних методичних об’єднань, семінарів – практикумів.

Аналіз оцінювання рівня організації методичної роботи в ДНЗ показав, що всі форми методичної роботи носили пізнавальний характер, сприяли розвитку творчої активності педагогів.

На даний час педагоги працюють в онлайн режимі. Спілкуючись з батьками під час карантину надають рекомендації з приводу, як цікаво проводити з дітьми вільний час, в які ігри краще погратися, які вірші вивчити до свята, як розвивати логіку дитини і інше.

Медичне обслуговування

Оздоровча робота

Медичну службу дошкільного закладу очолює сестра медична    Шедудько Л. Г. Сестрою медичною та адміністрацією закладу впродовж 2019/2020 н. р. здійснювався постійний контроль за дотриманням режиму в групах, їх санітарним станом. Систематично проводився щоденний огляд дітей та працівників харчоблоку на наявність захворювань. Проведено медичний огляд дітей сімейним лікарем. Постійно велась робота щодо профілактики застудних захворювань. Аналіз стану здоров’я вихованців ДНЗ у 2019/2020 р. свідчить про поступове зниження рівня захворюваності. ДНЗ забезпечується медикаментами за рахунок бюджетних коштів.

В установі проводились всі необхідні профілактичні заходи. Протягом дня підтримувалась рухова активність дітей.

Турбота про фізичне здоров’я та безпека життєдіяльності залишається одним з головних завдань колективу ДНЗ. Постійно дбаємо про збереження та зміцнення здоров’я вихованців. Регулярно проводилися загартовуючі процедури, заняття з фізкультури в залі та на свіжому повітрі, ранкова гімнастика, гімнастика пробудження, спортивні свята та розваги. Проводиться просвітницька робота серед батьків.

Організація харчування

Умови для організації харчування в ДНЗ задовільні, харчоблок має необхідне приміщення, забезпечений проточною гарячою та холодною водою, технологічним обладнанням, яке знаходиться в робочому стані. Виконуються вимоги щодо дотримання санітарно-гігієнічного режиму.

В ДНЗ розроблена та затверджена картотека страв, дотримується виконання двотижневого меню. Графік видачі їжі з харчоблоку дотримується. Продукти харчування, що постачаються в садок, мають сертифікати якості. Систематично проводиться бракераж сирих продуктів, бракераж готової продукції. Готуючи страви кухар суворо дотримується технології приготування страв, нормативного об’єму страв. З боку вихователів та помічників вихователів здіснюється планомірна робота щодо формування в дітей культурно-гігієнічних навичок під час їди.

Тримаємо на постійному контролі оплату за харчування, заборгованість по батьківській платі відсутня. Діти пільгових категорій отримують безкоштовне харчування.

Контроль за якістю харчування здіснюється постійно завідувачем та сестрою медичною. За результатами контролю проводяться індивідуальні бесіди, виробничі наради, видаються накази та заслуховуються питання про стан харчування на нарадах при завідувачеві.

Дотримання вимог щодо забезпечення безпечних та нешкідливих умов навчання та виховання дітей

В ДНЗ створюються всі умови, щодо охорони праці, техніки безпеки, пожежної та техногенної безпеки.

У закладі здійснюється соціальний захист працівників. Складений колективний договір між адміністрацією ДНЗ та профспілковим комітетом. Цей договір є нормативним актом, на підставі якого здійснюється регулювання соціально-економічних, виробничих і трудових відносин. При складанні річного плану роботи планувалися заходи щодо охорони праці, пожежної безпеки, цивільного захисту, попередження дитячого та дорослого травматизму.

Забезпечено проведення інструктажів з пожежної безпеки, першочергових дій персоналу у разі надзвичайних ситуацій. Взагалі пожежна безпека, цивільний захист в нашому ДНЗ посідають важливе місце в організації охорони життя  дітей та працівників ДНЗ. Розроблено плани евакуації на випадок пожежі, проводиться 2 рази на рік навчальна евакуація. Розміщені куточки пожежної безпеки, цивільного захисту. Видаються накази по охороні праці, пожежній безпеці, цивільному захисту, попередженню травматизму. Проведено тематичні тижні та тематичні дні. Питання пожежної безпеки, дій у надзвичайних ситуаціях виносились на батьківські збори, виробничі наради.

Аналіз розгляду звернень громадян

В ДНЗ ведеться журнал обліку особистого прийому громадян, ведеться прийом громадян з особистих питань та з питань діяльності дошкільного закладу, розглядаються пропозиції, зауваження, прохання викладені батьками. Упродовж року побували на особистому прийомі у завідувача громадяни з різних питань, а саме: прийняття дітей до ДНЗ, навчання та виховання дітей, харчування дітей, звільнення та прийом на роботу, надання основних та додаткових відпусток. Звернення громадян розглядаються адміністрацією і вирішується позитивно. Скарг протягом навчального року не надходило.

Протягом навчального року до відділу освіти і науки Таращанської РДА, до сільської ради були подані клопотання про усунення недоліків виявлених пожежним інспектором, про забезпечення ДНЗ господарчими товарами та миючими засобами, інше.

Робота по зміцненню матеріально-технічної бази ДНЗ.

Поповнення матеріально-технічної бази ДНЗ № 4 «Барвінок»

 за період з 01. 06. 2019 р. по 31. 05. 2020 р.

№ з/п

Назва

Кількість

Ціна

Загальна сума

Джерело фінансування благодійні внески бюджетні кошти

1.

Миючі засоби

800

Бюджетні кошти

2.

Медикаменти

692

Бюджетні кошти

3.

Електром’ясорубка

1 шт.

3200

3200

Бюджетні кошти

4.

Комплекти дитячої постільної билизни

65 шт.

284

18460

Бюджетні кошти

5.

Методичні посібники (ігри)

2660

Бюджетні кошти

6.

Ковдри дитячі

65 шт.

250

16250

Бюджетні кошти

7.

Покривала дитячі

65 шт.

210

13650

Бюджетні кошти

8.

Поточний ремонт котельні

6124,80

Бюджетні кошти

9.

Виготовлення технічного звіту по вимірюванню опору розтікання на основних заземлювачах

1 шт.

2500

Бюджетні кошти

Педагоги разом з батьками на групах створюють предметно-розвивальне середовище.

Придбано методичну та дитячу художню літературу, посібники. Силами батьків відремонтовано ігрові споруди на майданчику.    

 Колектив ДНЗ щиро вдячний батькам за активну участь в житті закладу, вирішенні проблем садочка. Висловлюю щиру подяку працівникам ДНЗ за співпрацю. Завдяки Вашій турботі діти зростають здоровими та щасливими. Закликаю усіх спільно працювати над вирішенням проблем садочка, аби створити для дітей комфортні умови перебування в ДНЗ.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.